~  Plan de vida  ~

Ontsnap aan de drukte van het dagelijkse leven en neem de tijd om stil te staan bij wat goed voor jou is. Je krijgt inzicht in jouw verlangens en stelt vast wat er nodig is om de energieke versie van jezelf te worden.

Deze week ga je aan de slag met het maken van een “Plan de Vida”: een Spaanse term die vertaald kan worden als “levensplan”. Dit persoonlijke plan helpt je bij het vaststellen van je verlangens, doelen en prioriteiten op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid en welzijn. Het biedt een routekaart om richting en focus te geven aan jouw leven, met waardevolle inzichten en praktische handvatten die je kunt integreren in je dagelijks leven!

Tijdens deze ontspannen week op Ibiza verblijf je met maximaal 11 andere vrouwen in een prachtige luxe villa in de baai van Cale Conte, op loopafstand van het strand. De villa is smaakvol ingericht en omgeven door een mediterrane tuin waar je kunt ontspannen bij het zwembad en tot rust kunt komen. Geniet van heerlijke maaltijden bereid voor jou, lunch op een Finca en proef tapas in Ibiza stad. Je wordt goed verzorgd en ervaart elke dag een perfecte mix van ontspanning en persoonlijke groei. 

 

~  Wat gaan we doen?  ~

 • (Familie) opstellingen – verken en ontdek jouw dynamieken
 • Inspiratie & inzichtsessies over persoonlijke groei en zelfontwikkeling
 • Inspirerende & praktische (kook)workshops over voeding en hormonen
 • Lezing over hormoonbalans: invloed van voeding, beweging en stress op hormonen
 • Meditatie en yoga (geen ervaring nodig)
 • Geniet van gezonde en smaakvolle maaltijden, bereid met lokale ingrediënten
 • Lunch op een Finca gelegen in een sinaasappelboomgaard
 • Vrije tijd en diner in Ibiza stad
 • Ervaringen en verhalen delen, gezelligheid
 • Wandelen in de prachtige natuur, zwemmen, het eiland verkennen
 • Tijd voor jezelf, ontspanning en reflectie

Op je gemak alle informatie doorlezen?

Wat kun je verwachten?
Het creëren van ruimte om levenslust en vitaliteit weer te laten stromen, en om gemakkelijker voor jezelf te zorgen.

Van hoofd naar lijf: versterk de verbinding met jezelf, zodat je kunt aanvoelen wat je op alle vlakken in je leven nodig hebt. Laat de stralende versie van jezelf weer wakker worden.

Aandacht voor de hormonale balans, aangezien hormonen invloed hebben op je algehele welzijn – je stress, slaap, humeur, gewicht, energie, honger, verzadiging, uiterlijk, libido, zelfvertrouwen, daadkracht en bewegingspatroon.

Ontwikkel gezonde nieuwe gewoonten, zowel op het gebied van voeding als levensstijl en stressbeheersing. Door dit tijdens de retraite samen te ervaren en te proeven, wordt het integreren in je dagelijks leven thuis ook eenvoudiger.

Verkrijg inzicht in het hoe en waarom van jouw (vage) klachten, zodat je gemakkelijker naar een haalbare, concrete oplossing kunt zoeken die bij jou past.

Geniet van rust en ruimte voor jezelf, verbinding met anderen, de magie van Ibiza, heerlijk eten en voldoende tijd om bij het zwembad te ontspannen of een wandeling naar zee te maken.

Door deze facetten van je leven te verkennen en te structureren, stel je jouw eigen “Plan de Vida” op.

~ Hoe ziet een dag tijdens het retreat eruit? ~

Tijdens een ochtendwandeling naar de baai brengt Linda je naar een magische plek aan zee voor een geleide meditatie. Zo start je de ochtend goed en leer je naar jezelf te luisteren. Op je eigen tempo keer je terug of neem je nog een duik in zee.

Vervolgens staat er een ontbijtbuffet voor je klaar, zorgvuldig samengesteld met heerlijke ingrediënten. Dit biedt inspiratie voor jouw ontbijtjes in de toekomst.

Later in de ochtend is er een inspirerende sessie waarbij we door middel van een opstelling gaan onderzoeken: “wat wil ik echt?” en wat daarvoor nodig is om dat te bereiken.

Voor de lunch is er een optionele kookworkshop gepland. Je kunt deelnemen aan Kiki’s kookles en ontdekken hoe je smaakvolle gerechten kunt bereiden, terwijl je meer te weten komt over de ingrediënten en waarom ze goed voor je zijn. OF Je kunt er ook voor kiezen om wat tijd voor jezelf te nemen, te reflecteren of een mooie wandeling te maken. Samen genieten we van de lunch op het overdekte terras.

In de namiddag staat er opnieuw een workshop gepland. Kiki geeft duidelijke uitleg over de relatie tussen het stresshormoon cortisol en jouw gezondheid, en biedt tips en praktische oplossingen om weer in balans te komen.

De rest van de middag kun je naar eigen wens invullen, ontspannen met een tijdschrift bij het zwembad, een actieve wandeling rond de baai maken of iets anders wat jou energie geeft.

Het avondeten nuttigen we weer gezamenlijk en wordt elke dag met liefde voor ons bereid.

’s Avonds hebben we een licht programma waarbij we aan de slag gaan met het maken van een soort vision board, om duidelijk te krijgen waar we naar streven in ons leven.

Voor wie?

Ben je ouder dan 40 en mis je de sprankelende, energieke versie van jezelf? Wat voorheen werkte, lijkt nu niet meer effectief.

Je bent toe aan zelfzorg en zelfliefde, zowel op mentaal als fysiek vlak.

Bewust van de hormonale veranderingen vanaf je 40e die vage klachten kunnen veroorzaken, zoek je naar oplossingen voor deze uitdagende overgangsfase.

Je wilt opnieuw ontdekken wat je diep van binnen verlangt.

Met een praktische, no-nonsense aanpak zoek je naar tips en tools die eenvoudig in je dagelijks leven passen.

Geniet van rust in een prachtige omgeving op het heerlijke eiland Ibiza, waar je verwend wordt met heerlijke maaltijden, verhalen deelt, plezier hebt met andere vrouwen, en de batterij weer oplaadt.

Waar verblijven we?

Een prachtig huis, ingericht met aandacht voor detail, gelegen op een rustige locatie in het zuidwesten van Ibiza.

Dit huis biedt ruimte aan 12 vrouwen in twee eenpersoonskamers en vijf tweepersoonskamers met losse bedden. De master bedroom beschikt over een tweepersoonsbed, perfect voor twee vriendinnen. Elke kamer heeft een eigen badkamer.

Daarnaast heeft de villa een fijne keuken en diverse plekken op verschillende verdiepingen om te ontspannen en tot rust te komen. Ook is er een yogadek, een fitnessruimte, een privédisco met dansvloer en een thuisbioscoop.

In de mediterrane tuin vind je een zwembad met ligbedden, een buitenkeuken en een heerlijke plek om te dineren of ’s ochtends van je koffie te genieten. Vanaf hier kijk je uit over de baai van Cale Conte en binnen 5 minuten lopen ben je bij de zee.

Wie zijn wij?

Linda van Elst – coaching, persoonlijke ontwikkeling en familie­opstellingen – lindavanelst.nl
Kiki Kusters – voedingscoach / hormonen – kunstvanhetkoken.nl

Samen, binnen onze eigen expertise, helpen we vrouwen nieuwe inzichten te ontdekken die bijdragen aan hun fysieke en mentale kracht, innerlijke vuur en gezondheid. Onze werkwijze is no-nonsense en we zijn goed op elkaar afgestemd. We vinden het belangrijk om inzichten praktisch te maken, zodat je ze echt kunt toepassen in je dagelijks leven. Beiden hebben we diverse aspecten van persoonlijke groei verkend en voortdurend bijgeleerd in ons vakgebied.

Wat zijn de data?

Inchecken: maandag 30 september om 17.00 uur
Uitchecken: zaterdag 6 oktober om 11.00 uur

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die dagelijks naar Ibiza vliegen. Transavia biedt vluchten die goed aansluiten bij de tijden van de retraite. 

Voor € 45,00 per rit kan een privétransfer naar de villa geregeld worden. Misschien kunnen jullie met een groep vrouwen een taxi delen. De rit vanaf de luchthaven duurt ongeveer 25 minuten.

Groep:
Er is plaats voor 12 vrouwen. We creëren een warme, uitnodigende sfeer waar iedereen zich comfortabel voelt, of je nu alleen komt of met een vriendin.
Als je alleen reist en een tweepersoonskamer boekt, deel je de kamer met iemand die je nog niet kent.

Als je samen reist, geef dat dan aan bij de boeking.

Hoeveel kost het?
Aangezien dit het eerste jaar is dat we het retreat organiseren, is het een proef met een bijbehorende introductieprijs. Dit biedt ons wat speelruimte en jou een zeer aantrekkelijke prijs!

Vooraf:

 • Een sessie van 30 minuten met Linda om te identificeren waar je aandacht naar uitgaat en waar je meer ruimte kunt creëren.
 • Een intake van 30 minuten met Kiki om te bepalen welke aanpassingen in voeding en levensstijl de grootste impact kunnen hebben.
 • Online vragenformulier om inzicht te krijgen in je hormonale balans.

Tijdens het retreat:

 • 5 overnachtingen
 • 3 maaltijden per dag
 • Onbeperkte kruidenthee en water
 • Compleet programma met alle sessies en workshops
 • Lunch en drankjes bij Finca “la Paloma”
 • Diner en drankjes bij een bodega in Ibiza stad
 • Vervoer naar Finca en Bodega

Exclusief

 • Retourvlucht naar Ibiza
 • Transfer van en naar de locatie
 • Reis- en annuleringsverzekering

Kosten 2-persoonskamer € 1250,-
Kosten 1-persoonskamer € 1450,-

Om je plek te reserveren vragen we een aanbetaling van 25% van het totaalbedrag. Het volledige bedrag dient 4 weken voor aanvang te worden voldaan. De annuleringsvoorwaarden ontvang je bij de boeking.

Hier heb ik behoefte aan

Wil je contact?

Voel je welkom
in mijn praktijk­ruimte in Den Bosch…